Tijdens mijn derde jaar van de voetreflexPlus opleiding heb ik technieken geleerd om een metamorfose massage te geven.

Het is een zachte methode, waarbij aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op de voeten de handen en het hoofd plaatsvindt. Deze massage zorgt voor diepe ontspanning en het opheffen van blokkades die zijn ontstaan in de prenatale periode, dus de 9 maanden voor de geboorte. In je bewustzijn heb je een aantal van deze blokkades met je meegenomen en een deel ontstaat tijdens de zwangerschap ( spanningen van de moeder, problemen tijdens de bevalling of een ziekte)

De basis wordt gelegd tijdens je prenatale periode, dit zijn je kwaliteiten en talenten maar ook welke belemmeringen er kunnen zijn om het het leven te leven waar je voor bent bedoeld. Deze massage leidt tot bewustwording, genezing en spirituele groei. Je komt in het “nu”zonder oude ballast. Door een metamorfose massage krijgen al je kwaliteiten en talenten de kans om tot bloei te komen. De voeten zijn tijdens deze massage het belangrijkst zij zorgen ervoor dat er beweging komt. De handen voeren de handeling uit die nodig zijn en het hoofd gaat begrijpen wat er gebeurt. De taak van de voetreflexPlus therapeut is met aandacht masseren, maar niets te sturen. De cliënt gaat zelf bepalen wat de massage gaat doen. De levensenergie wordt weer op gang gezet doordat de cliënt meer innerlijke ruimte ervaart.

Bij deze massage gaat het voornamelijk om verandering op energie niveau. Deze behandeling is een methode op weg naar herstel. Een ieder ervaart na afloop een verandering op energieniveau. Metamorfose massage werkt in op lichaam en geest. Het zorgt ervoor dat emoties, gedachtepatronen of oude blokkades verminderen of zelfs kunnen verdwijnen.

Voor wie is metamorfose massage geschikt?

Jongeren op scholen ervaren minder druk tijdens metamorfose massage. Op school gaat het vooral om presteren. Tijdens een examenperiode geeft het meer ontspanning, waardoor je beter scoort op je eindexamen.

Tijdens een zwangerschap werkt metamorfose massage sterk en ondersteunend. Een zwangerschap is een ingrijpend proces. Metamorfose massage heeft tijdens deze periode een ondersteunende werking.

Gedurende een drukke periode met je werk zorgt het ervoor dat je weer even tot rust komt en alles weer kunt overzien. Vooral burnout klachten worden sterk verminderd.

Herstel na langdurig ziek zijn. Klachten na een chemo behandeling kunnen lang aanwezig blijven. Metamorfose geeft een helende werking.

Oudere mensen krijgen steeds meer te maken met verlies. Hierbij geeft metamorfose massage een verlichtende werking. Mocht je nieuwsgierig geworden zijn maak een afspraak en ga een keer ervaren wat metamorfose massage voor je gaat doen.