Hielspoor - Stekende pijn onder de hiel

Als je last hebt van vervelende stekende pijn onder het hiel bot, dan veroorzaakt dit een felle pijn onder de hiel. In de ochtend ervaar je een ontstekende pijn onder de hak en in de loop van de ochtend wordt dit minder heftig. De oorzaak is dat de aanhechting van de hielpeesplaat ś-ochtends helemaal stijf is door gebrek aan beweging. In de loop van de dag wordt deze zeurende pijn weer erger als je veel gaat lopen of lang staat.

Verschillende mogelijkheden om hielspoor te verminderen

Correctie sok

Er worden door specialisten veel oplossingen aangeboden. Zo zijn er speciale sokken ( Strassburg Sock) die de hiel rekken en de pees daarmee soepeler proberen te maken.

Shockwave therapie

Ook zijn er goede ervaringen met shockwave therapie om de verkalking rond de hielpeesplaat te verminderen. De schockwave geeft schok golven en dit geeft stimulering van de bloedcirculatie. Een stimulering van de bloedcirculatie betekent aanvoer van voedingsstoffen om beschadigd weefsel te herstellen en afvoer van afvalstoffen

Aangemeten zooltjes

Aangemeten zooltjes door de podotherapeut, waarmee de voetboog extra ondersteund wordt, waardoor de hiel ontlast wordt.

Rekoefening

Een goede oefening is door de hiel naar achter te brengen en voorover tegen iets aan te leunen. Door druk te zetten komen de pezen op spanning en rekt deze op. Hiermee kan de pees soepeler worden.

Balletje rollen

Door het balletje onder je hiel te rollen, masseert de pees bij de aanhechting en zo zal de doorbloeding verbeteren en de pees kunnen herstellen.

Dry needling

Dry needling behandeling bij hielspoor.
Bij deze behandeling worden naalden geplaatst die het triggerpoint aanpakken en laten verdwijnen. De triggerpoints bevinden zich in het geval van hielspoor voor in de kuit en onderbenen en soms ook in de voetzool. Eerst worden de triggerpoints masserend opgezocht. In een fysiopraktijk kun je een dry-needling behandeling aanvragen.
Tijdens de behandeling worden de naalden ingebracht. Daarna zal de behandelaar de naald licht bewegen, tot na een paar seconden een reactie in de spier optreedt. Dit voelt als een soort klein krampje. De behandelde spier kan na de behandeling 1 tot 3 dagen behoorlijk stijf en pijnlijk aanvoelen. Over het algemeen kan na 3-5 behandelingen gekeken worden of de behandeling van het hielspoor aanslaat.

Delen: