Hoe ontspannen ben jij?

Door allerdaagse stress, blessures en onvoldoende rust kan het lichaam uit balans raken. Hierdoor kunt u voornamelijk pijn voelen in uw rug, nek en schouders.

Wat is Reiki?

Het woord Reiki bestaat uit twee delen, namelijk “Rei” hogere macht en “Ki” levensenergie. Reiki is een Japanse techniek waarbij universele energie wordt verzameld en  door te geven aan anderen. Dit kan zowel lichamelijk als spiritueel zijn. De healing wordt toegepast doormiddel van een handoplegging op desbetreffende lichaamsdeel. De universele energie om ons heen is de bron van leven en door reiki wordt je eigen energie aangesterkt zodat het lichaam zichzelf kan genezen. Reiki werkt op verschillende niveau’s en helpt om opgebouwde stress en blokkades  te verlichten. Als iemands levensenergie laag is bestaat er een grotere kans op stress en ziekte, en wanneer er veel levensenergie aanwezig is de mens in staat om gezond en gelukkig te zijn. Een behandeling voelt aan als een warme gloed of het lichaam waarbij opgebouwde negatieve energie, emoties en blokkades worden vrijgemaakt. Daarnaast ontstaat er een gevoel van ontspanning en gevoelens van rust en vrede.

Regels van Reiki

  • Reiki heeft een aantal belangrijke regels:
  • Vandaag maak ik me geen zorgen.
  • Vandaag ben ik niet boos.
  • Vandaag ben ik eerlijk.
  • Vandaag ben ik dankbaar voor alles.
  • Vandaag ben ik vriendelijk tegenover al dat leeft.

Chakra’s

Kruinchakra: Dit chakra verbindt ons met de kosmische energie. Thema’s zijn bewust zijn, inzicht, wijsheid, éénheid, weten en persoonlijke autoriteit. Vanuit dit chakra kun je vanaf een afstand kijken naar jezelf en patronen bloot leggen of inzicht krijgen in je handelen en je gedragingen.

Derde oog: Het bevindt zich in het midden van je hoofd dit chakra gaat over ïntuitie en herderziendheid, het is het centrum waarmee we niet direct zichtbare dingen kunnen waarnemen, visualiseren, verbeelden en dromen.

Keelchakra: Dit chakra bevindt zich in het keelgebied. Deze chakra gaat over communicatie en creativiteit en omvat alle vormen van zelfexpressie, waarop je uitting geeft aan jezelf. Onuitgesproken emoties zetten de energie in je keelchakra vast, wat zorgt voor een blokkade. Ook liegen, oneerlijkheid en roddelen zijn slecht voor de energiestroom in dit chakra.

Hartchakra: Dit chakra bevindt zich ter hoogt van je hart. Het hartchakra staat voor universele liefde, voor jezelf en voor anderen, maar ook liefde in de vorm van compassie, vergeving en openhartigheid.

Zonnevlechtchakra: Dit chakra gaat over kracht en energie. Het zorgt voor brandstof, energie en voeding. Vanuit dit chakra kom je in actie en verricht je handelingen, waarmee je jouw identiteit aan de wereld laat zien.

Sacraalchakra:

Dit chakra bevindt zich onder de navel. Deze chakra gaat over emotie’s en sexualiteit. Een gezond chakra geeft het gevoel dat de dingen redelijk vanzelf gaan in je leven.

Wortelchakra:

Dit chakra bevindt zich onder aan de wervelkolom. Het chakra verbind je met de grond. Het chakra geeft het gevoel er te mogen zijn. Een gezond wortelchakra geeft het gevoel, dat je veilig vertrouwd en zeker voelt.