Eeltpit

Wat is een eeltpit?

Een eeltpit kan zeer pijnlijk zijn. Het is een opeenhoping van eelt op de voet. Andere benaming voor eeltpit is eksteroog of likdoorn. Eeltvorming op de voeten is een normaal verschijnsel, het gaat pas vervelend worden als er een eeltpit ontstaat. Dit heeft invloed tijdens wandelen of sporten. Eeltpitten kunnen gevoelig zijn en ontsteken. De kleur van een eeltpit is vaak donkergeel. Bij deze verschijnselen is het advies om de eeltpit te laten verwijderen door de pedicure.

Waardoor ontstaat een eeltpit?

Vaak ontstaat een eeltpit dat op de voet gevormd wordt, doordat het eelt niet verder naar buiten kan groeien. De dode huidcellen gaan zich op hopen, maar kunnen door het dragen van strakke schoenen niet verder groeien. Hierdoor gaat het eelt verder groeien en gaat het zich naar binnen keren, er kan hierdoor een harde punt uit ontstaan. Het ziet eruit als een bobbel die aan de huid gehecht is en vaak donker geel van kleur. In het geval van een eeltpit is de plek ook gevoelig, soms ontstoken en kan zeer pijnlijk zijn. Eelt wat extra ontstaat op de voet kan ontstaan door het dragen van verkeerde schoenen, overgewicht of doordat de voeten niet in in de juiste stand staan.

Eeltpit verzorgen

Het voorkomen en verzorgen van de eeltpit kun je voorkomen door je voeten zelf te behandelen. De vorming van eelt kan worden verminderd, door het kopen van schoenen die goed passen en niet te ruim of te strak zitten. Door het gebruikt van een voetenbad met soda erin, kan de eeltpit zachter worden en beter behandeld. Het gebruikt van de juiste Footlogix mousse is ook een oplossing.

Advies

Dadi Oil

Dadi oil is een verzorgende nagelolie die gemaakt is, om flexibiliteit, uitdroging en het breken van de nagelplaat tegen te gaan. Het geeft stevigheid en glans aan de natuurlijke nagel. Het wordt snel opgenomen en is niet vet. Het bevat 21 organische oliën waarvan de belangrijkste zijn:

  • Avocado-olie bevat vitamine A en D
  • Olijfolie voor het remmen van ontstekingen
  • Jojoba-olie om diep door te kunnen dringen.
  • Natuurlijke vitamine E een krachtig antioxidant

De 21 oliën werken samen om te beschermen, te hydrateren, te verzachten en het heeft een heerlijke geur.

Een gescheurde nagel repareren, bezoek dan de pedicure

Het scheuren van een nagel kan horizontaal of verticaal scheuren. Het advies om het los gescheurde stukje kort te knippen, zodat de kans op verder scheuren afneemt. Meestal kun je dit zelf goed behandelen. Echter bij de pedicure kun je een gel laten plaatsen waardoor de kans op inscheuren niet meer plaatsvindt. Dit is een pijnloze methode en heeft een perfect resultaat.

Delen: