Hallux Valgus

Een hallux valgus is een afwijking aan de voet, waarbij de grote teen vergroeid is. Er ontstaat een knobbel aan de buitenkant van de grote teen. Deze knobbel kan pijnlijk aanvoelen, omdat het bot vaak tegen de schoen aandrukt. Er kan eelt op de knobbel ontstaan, wat makkelijk te behandelen is door de pedicure.

Oorzaak en symptomen

Mensen met een korte achillespees, het regelmatig dragen van hoge hakken kan een hallux valgus veroorzaken. Ook kan het erfelijk zijn of een aangeboren afwijking.

Verzorgen hallux valgus

Zorg voor een schoen die goed zit en geschikt is voor je voeten. Het beste kunt u de voeten op laten meten bij een podotherapeut. Door het gebruik van een voetenscan kan het beste comfort voetbed worden geadviseerd. De schoen die u krijgt geadviseerd is uitgerust met zachte materialen. Zodat de voet en vooral de knobbel geen extra druk krijgt. Ook is het belangrijk dat de voeten recht in de schoen staan. Dit zorgt voor een betere voetstand en lichaamshouding. Een goede afwikkeling in de loopzool is belangrijk om de druk van de voorvoet weg te nemen.

Delen: