De zomer is een geschikte periode om te kijken wat je los gaat laten en wat je mag blijven vasthouden. Hoe meer je gaat leven volgens het ritme van de seizoenen, hoe meer balans je zult gaan ervaren. Het vuur element bevat een energie die voornamelijk naar buiten is gericht. Je onderneemt meer actie, je ervaart meer inspiratie en je ondervindt meer bloei, licht en warmte.

Balans in het vuurelement

Indien het vuurelement balans ervaart, dan heb je een optimale concentratie en een heldere geest. Je krijgt makkelijker inzichten aangereikt. Indien de Shen (ziel) in het vuurelement huist dan gaat het leven makkelijker stromen. De dunne dam is betrokken bij het vuurelement. Het controleert de opname en transformatie van voedingsstoffen en vloeistoffen. Hierdoor zorgt dit meridiaan ervoor dat je goed kunt annalyseren. Wat mag er worden los gelaten en wat mogen we blijven houden. Het hart met de hartspier en bloedvaten. Dit staat voor vreugde, blijdschap en verdriet.

Als het vuurelement uit balans is geraakt dan heb je minder enthousiasme en ben je minder blij en vaker ontevreden. Je voelt je lusteloos, minder vreugde en ervaart meer desinteresse. De oorzaak is dat de Shen( ziel) niet optimaal functioneert.

Welke voeding in de zomer

Voornamelijk voeding met een rode kleur en bittere smaak.

  • Dranken : koffie, thee, rode wijn, bier en kamille thee
  • Fruit en Kruiden: jeneverbes, grapefruit en vllierbes
  • Groenten: andijvie, rode kool, radijs en witlof
  • Vlees: gegrild vlees

Ondersteuning Hart en Dunne Darm met VoetreflexPlus

Hoe meer we ons afstemmen op het ritme van de seizoenen, hoe beter het met ons gaat volgens de TCM. Tijdens de behandeling wordt er versterkend en ondersteund gewerkt op het Hart en de Dunne Darm. De westerse reflexzones worden behandeld en daarna de meridianen met de bijhorende accupunctuurpunten. Hiermeer zorg je ervoor dat er meer balans, vitatliteit en gezondheid in het lichaam wordt ervaren.