Naarmate we ouder worden , kunnen we een val minder goed opvangen zoals we dat deden toen we twintig waren. Onze balans is minder goed waardoor het risico op vallen vergroot.Hier kan je zelf aan werken door te werken aan je fundering, je voeten. Het is belangrijk stijve, pijnlijke en weinig actieve voeten als eerste beter te leren bewegen. Vooral als je merkt dat je knieën en heupen ook stijf zijn bij bewegen.

Als je de gewrichten en spieren in je voet niet beweegt dan neemt de circulatie af. Hierdoor is herstel bij verwonding of ander letsel trager vooral bij mensen met diabetici. Maar een stijve voet geeft ook klachten in de knieën, de lage rug en zelfs nekpijn.

Goed nieuws laat je voeten over een balletje rollen, hierdoor komt de stabiliteit terug en worden je voeten krachtiger. Vanuit de Chinese geneeskunde bekeken geeft het ook verlichting bij slapeloosheid, hartkloppingen, angst, slecht geheugen, opvliegers en nachtelijk zweten. Het is bovendien ook heel aardend.