Het onstaan van blaren wordt veroorzaakt door huidwrijving. De onderstaande tips kunnen voorkomen dat je blaren krijgt.

Draag een goede kwaliteit sokken of kousen (van wol of katoen). Houd de voeten droog. U kunt hiervoor ook een voetpoeder gebruiken. Draag altijd sokken of kousen zodat je voeten en schoenen van elkaar gescheiden zijn. U kunt het beste aan het einde van de dag schoenen aanschaffen, de voeten zijn dan namelijk gezwollen. Laat altijd de maat van je voet opmeten als je staat en besteed vooral aandacht aan het kopen van schoenen.

Het gebruik van wandelwol

WandelWol anti-druk wol zijn produkten die geschikt zijn voor wandelaars, sporters, shoppers en mensen met weinig vetpolster onder de voet. Koude voeten, pijnlijke likdoorn tussen of rondom de tenen. Ter voorkoming van traumanagels bij het sporten. Wandelwol antidruk-wol verzacht ontstane blaren en voorkomt blaarvorming.