Wandelen is goede manier om fit te blijven. Je versterkt je spieren en gewrichten en vooral de bloedsomloop. Je verkleint het risico op hart en vaatziekten, diabetes 2 en overgewicht. Voor een goede wandeling zijn passende schoenen en goed sluitende sokken belangrijk.

Thuiswerken, onzekerheid zorgt bij veel werknemers voor extra stress. Wandelen maakt je geestelijk minder moe en geeft daardoor ontspanning. Door te wandelen komt je brein tot rust en dit bevordert, dat je mentaal sterker wordt.

Tips om ervoor te gaan

  1. Start rustig en ga starten met korte wandelingen en bouwt de tijd langzaam op.
  2. Zodra de afstanden met wandelen langer worden is het verstandig om speciale wandelschoenen aan te schaffen. Dit voorkomt blessures.
  3. Verander regelmatig van route om plezier te houden met wandelen.
  4. Zet de wandeling in de agenda, zodat je de wandeling ook echt gaat maken.