In de komende periode is het belangrijk om goed te zorgen voor ons immuunsysteem. Dit zorgt namelijk voor gezondheid, balans en vitaliteit. In de herfst is het belangrijk dat we onze energie behouden door het eten van warm voedsel en warme vloeistoffen.

Belangrijk is om op tijd je rust te nemen. Hierdoor geef je lichaam de ruimte om op te ruimen en je immuunsysteem op te peppen. Volgens de Chinese geneeswijze is het belangrijk voor je gezondheid om je af te stemmen op het ritme van het jaar.

In de Chinese geneeskunde staat de herfstperiode in verbinding met het metaal element. Het element metaal heeft als thema: loslaten wat je niet meer dient, waardering wat je bereikt, discipline tonen om je doelen te bereiken.

Bij het element metaal behoren de organen longen en dikke darm. Longen zorgen ervoor dat we levensenergie tot ons nemen en dit door ons lichaam laten stromen. De dikke darm staat voor opruimen en elimineren wat niet meer nodig is. Het is belangrijk dat de longen en dikke darm samen werken, waardoor waardevolle energie wordt opgenomen en wat ons niet meer dient wordt opgeruimd door de dikke darm.

Een voetreflexPlus behandeling is gericht op het versterken en ondersteunen van ons immuunsysteem.