De energie in de lente is weer naar buiten gericht. De lente geeft ons weer nieuwe inspiratie. Er komen weer groene blaadjes aan de bomen en de bloesems gaan weer bloeien. In de lente hebben we te maken met het hout element dit is yang. Het heeft als functie de energie en vloeistoffen door het lichaam te laten stromen. De organen die verantwoordelijk zijn voor deze energie is de lever en de galblaas. De lever is een voedend ying orgaan en maakt plannen voor de komende periode. De galblaas is een yang orgaan dit zorgt ervoor dat de plannen ook uitgevoerd gaan worden. Indien er een verstoring aanwezig is in het houtelement dan zijn we eerder boos en gefrustreerd. Ons lichaam voelt gespannen aan, waardoor we meer last hebben van onze nek en schouders. Wanneer er energie (qi) stagnatie is in de lever dan heeft dit ook invloed op onze pezen. Wat betreft onze zintuigen zijn er eerder oogklachten zoals tranende en jeukende ogen. Dit valt allemaal onder de lever.

Sterker maken van de lever door voeding

  • Zure melkprodukten: kwark, yoghurt
  • Granen spelt en tarwe
  • Voedingsmiddelen die zuur zijn: kiwi, sinaasappel
  • Groene voedingsmiddelen: spinazie broccoli

Waarom VoetreflexPlus in de lente

Een behandeling in deze periode is gericht op het ontgiften van het lichaam. Er wordt gezorgd voor de opbouw van energie en de opbouw van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Het lichaam wordt weer aangezet tot vitaliteit, gezondheid en balans. Goed voor jezelf zorgen blijft belangrijk.

Hoe blijven we goed voor onszelf zorgen

Zorg ervoor dat je niet later dan 23.00 naar bed gaat In de nacht tussen 1.00 en 3.00 is je lever aan het ontgiften. Het is daarom belangrijk om op tijd te slapen, zodat je lever zich kan ontdoen van allerlei gifstoffen.