Bij voetreflexologie wordt ervan uitgegaan dat de voeten een spiegel zijn van al onze organen en lichaamsdelen. Een ieder ervaart een voetreflexbehandeling anders. Het geeft een diepe ontspanning ergens tussen waken en slapen in. Terwijl je luistert naar een rustgevende muziek.

Tijdens de pedicure behandeling observeer ik je voeten. Er wordt er gekeken of er blokkades aanwezig zijn in de voet. Een blokkade voelt namelijk warm aan er is opeenstappeling van energie. Indien iemand weinig energie heeft dan voelt de voet koud of leeg. Ook wordt er gekeken hoe iemand informatie opneemt, dit is te zien aan de bovenpool van de voet. De middenpool hoe je informatie verwerkt en de hak staat voor het loslaten. Ook wordt er gekeken naar de voetdiagnostiek. Is de structuur van de voet zacht of juist hard of is deze elastisch.

Door je voeten regelmatig te laten behandelen ontstaat er een betere doorbloeding en wordt je lymfesysteem gestimuleerd. Het voordeel is dat hierdoor de afvalstoffen sneller worden afgevoerd. In je lichaam zijn alle organen, weefsels spieren weerspiegeld in je voeten. Zo staan de reflexen van je tenen in verbinding met je hoofd. In de bal van je voet zitten de reflexen van je longen. De darmen zitten in het middelste deel van je voet en verbinding met het spijsverteringsstelsel. Tot slot de hiel hierin bevinden zich de reflexen van de billen en het bekken. Aan de buitenkant van de voet bevinden zich de ledematen en aan de binnenkant de wervelkolom. Daarom is het lopen op blote voeten helend, het is een gratis massage voor je voeten.

Leren luisteren naar het fluisteren Van het lichaam Voordat het gaat schreeuwen

De kracht van voetreflexologie is helend door de ruimte en aandacht voor de mens, sfeer van rust tijdens de behandeling en een massage techniek die afgestemt is op de cliënt. Hierdoor wordt het zelf genezend vermogen van de mens geactiveerd en komt de helende kracht in werking.

Tijdens de behandeling worden alleen je voeten en onderbenen gemasseerd. Je kunt het beste kleding dragen die niet knelt en waar je je prettig in voelt.