Met andere woorden, neuroreflexologie houdt in dat er gemasseerd wordt op de zenuwbanen. Deze techniek werd mij onderwezen door Henk Goossens tijdens een recente cursus binnen mijn opleiding in de Voetreflexologie. Het betreft een bijzondere techniek die gericht is op een specifiek punt op de voet. Dit punt correspondeert met de meest pijnlijke plek in de reflexzone die overeenkomt met de klacht die je ervaart, bijvoorbeeld hoofdpijn.

In mijn illustraties kun je zien welke plekken onder andere in verband staan met hoofdpijn. Tijdens een neuroreflexologie behandeling kan ik deze plekken onderzoeken en specifiek op zoek gaan naar de meest pijnlijke plek om je klacht aan te pakken.

Het doel van neuroreflexologie is om die ene pijnlijke plek die in verbinding staat met het deel van het zenuwstelsel dat wordt beïnvloed door een blokkade, weer vrij te maken, zodat het lichaam de kans krijgt om het evenwicht te herstellen.

Dit is een zeer effectieve therapie. Vaak ervaren mensen al verbetering na slechts één behandeling. Maar het is belangrijk op te merken dat hoe langer de pijn aanhoudt, hoe meer tijd het zal vergen om de pijn volledig te verlichten.

Het mooie van deze techniek is dat het niet alleen gebruikt kan worden voor hoofdpijn, maar ook voor een breed scala aan andere klachten, waaronder:

 • Nek- en schouderpijn
 • RSI-klachten
 • Tenniselleboog
 • Rugpijn
 • Knie- en enkelproblemen (sportblessures)
 • Migraine
 • Epilepsie
 • Droge ogen
 • Tinnitus
 • Keelpijn
 • Ademhalingsproblemen
 • Aangezichtsverlamming
 • Maag- en darmproblemen
 • Blaas- en baarmoederverzakking
 • Gordelroos
 • Bekken- en menstruatieklachten
 • Diverse chronische klachten

Neuroreflextherapie biedt een veelzijdige benadering voor verschillende gezondheidsproblemen.